Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέα μέτρα

Ανοίγω πρωί πρωί στον στον Αυτιά (τι το' θελα κι εγώ) και πετυχαίνω αυτή την οθόνη:


Μια χαρούλα δηλαδή.

Οπότε, ο κακομοίρης ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα (εγώ) έχει να πληρώσει τα εξής (δεδομένου του ότι καταναλώνω ότι κερδίζω):


23% ΦΠΑ
25% περίπου κρατήσεις από το μισθό (ασφαλιστικό ταμείο για παροχές που δεν θα πάρω, ΙΚΑ για σύνταξη που δεν θα πάρω, και φόρο εισοδήματος που έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρω πίσω).
2% κεφαλικό φόρο.
Μετά βάλε, φόρους καυσήμων (με αυξήσεις), τέλη κυκλοφορίας, διόδια, αύξηση φόρων πετρελαίου θέρμανσης, περικοπή μισθών, μείωση του αφορολόγητου στα 8.000 (€571 το μήνα δηλαδή) κλπ κλπ,
εύκολα ένα 60-70% παίρνει τον πούλο από τα λεφτά που θα έπρεπε να παίρνω.

Δηλαδή, από την αρχή του χρόνου, δουλεύω τσάμπα για το κράτος, σκλάβος, μέχρι να πιάσουμε Φθινόπωρο. Από κει και μετά, εντάξει είναι δικά μου. Μόνο που πρέπει να τα δώσω για τα έξοδα διαβίωσης.

Κάποιοι έλεγαν ότι τώρα που έφυγε ο Παπακωνσταντίνου και ήρθε ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Φάτε τα στη μούρη τώρα! Πολλά άλλαξαν! Προς το χειρότερο βέβαια, αλλά κι αυτός που έλεγε ότι θα αλλάξει κάτι, δεν διευκρίνισε προς ποια κατεύθυνση.

Κι αυτός ο ανασχηματισμός όμως ρε παιδί μου. Είναι για γέλια αν το καλοσκεφτείς. Ως ιδέα εννοώ. Εκτός πια, κι αν πιστεύουμε ότι όλοι οι βουλετές είναι ειδικοί πάνω σε όλα τα θέματα, και έχουν γνώση για τον τρόπο λειτουργίας κάθε υπουργείου. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ο μόνος τρόπος, όταν έχεις ας πούμε ένα μουσικό σύνολο, να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά ακόμα κι αν ο πιανίστας πιάσει την κιθάρα, ο κιθαρίστας πάει στα ντραμς και ο ντράμερ πάει στο πιάνο, είναι και οι τρεις να ξέρουν και τα 3 όργανα. Κι ακόμα και τότε, δεν είναι εγγυημένο το αποτέλεσμα, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει εξειδίκευση και στα 3.

Γι αυτό το λόγο μου φαίνεται πολύ αστείο να βλέπω τον Παπακωνσταντίνου, τον "ειδικό" επί της οικονομίας να μιλάει με το ίδιο ακριβώς ύφος και τον ίδιο τόνο για θέματα περιβάλλοντος, λες και ασχολείται τα τελευταία 20 χρόνια.

Ήθελα να 'ξερα ρε κ******δες πως γίνεται στα οικονομικά του σπιτιού σας να τα έχετε πάει τόσο καλά, και στα οικονομικά της χώρας να τα έχετε κάνει τόσο σκατά.

2 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι ομως οτι δεν εχουμε ιδεα τι θελουμε τελικα να γινει για να βγουμε απο αυτη την ιστορια. Ολοι λενε κατεβειτε στους δρομους και κανετε μπουγιο. μεχρι εκει καλα. ποια ομως λυση προτεινουν? μυστηριο...

    Και μετα θα καταπλακωθουν να πανε στις καλπες για να ψηφησουν τους ιδιους παλι. Χαχα.

    Κλασσικη νοοτροπoια. Ηλασσικη ερωτηση: ποιοι φταινε? Ρωταμε εμεις. Αλλα ποτε δεν φταιμε εμεις εννοειται. Εμεις απλα καναμε τη δουλεια μας συνετα. Ακολουθουσαμε κατα γραμμα τα ηθικα και τα δικαια και απλα ειμασταν θεατες και ομηροι των καταστασεων.

    Εμεις δεν φταιγαμε καθολου....

    Καλα να παθουμε. Δεν λυπαμαι κανενα. Ολοι καναμε τις κουτσουκελες μας. Ολοι δεχτηκαμε να διοριστουμε, να φαμε, να χωθουμε εις βαρος καποιων αλλων... Και η ελληνικη φραση "εμεις να μαστε καλα" φανερωνει καποια αληθη ελληνικα στερεοτυπα.

    Εκει, καλα να παθουμε. Να σκυψουμε γερα το κεφαλι στους αφενταδες μας εμεις οι ραγιαδες. και ελπιζω να ερθουν χειροτερα μπας και βαλουμε μυαλο. Αλλα δεν το βλεπω. Τα μυαλα μας τα ιδια θα μεινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν φοβάμαι. Επιζήσαμε για χιλιετίες και περάσαμε χειρότερα. Μπορεί να αργήσει λίγο αλλά αν όλα τα λαμόγια που φάγανε τόσα λεφτά και μας φέρανε εδώ που είμαστε το θελήσουν, το ΔΝΤ θα φύγει από την Ελλάδα και θα ψάχνει τις τσέπες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή