Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Γιατί οι νόμοι του κράτους δεν ισχύουν σε μία πολυκατοικία

Έχεις την τύχη να έχεις ένα
ΚΕΡΑΜΙΔΙ
πάνω από το κεφάλι σου, ναι, όμως κάτω από το ίδιο κεραμίδι υπάρχουν κι άλλοι γιατί όπως το 99% του κόσμου που μένει στην Αθήνα, ζεις σε μία
ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
Αυτό από μόνο του δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα, αλλά ως γνωστό, ο ανθρωπάκος, εκτός από εκνευριστικός, είναι και παπαράκος, και κουτοπόνηρος, και κωλόγυφτος, και απατεώνας και πολλά άλλα τρισάθλια.

Αλλά όχι πάντα. Μόνο όταν δεν κοιμάται (κι αυτό όχι πάλι σίγουρο).

Έτσι λοιπόν είναι αναπόφευκτες οι διενέξεις, γιατί πως να το κάνουμε, δεν γίνεται να συμφωνούμε πάντα, αλλά ακόμα κι αν διαφωνούμε, είπαμε! Δεν είμαστε άνθρωποι ώστε να έχουμε την απαιτούμενη διακριτικότητα να μη σπάσουμε τ'@@ του δίπλα και τελικά να έρθουμε σε ένα συμβιβασμό, όχι! Είμαστε ζωάδια του κερατά και λέμε έγω έτσι γουστάρω, κι άμα σ'αρέσει.

Προφανώς δεν είμαι εγώ που το λέει αυτό, αλλά η καριόλα.

Και υπάρχει και η άλλη καριόλα που λέει ότι "αφού λείπω, δεν πληρώνω κοινόχρηστα".

Και υπάρχει και η πρώτη καριόλα που άφησε έλλειμμα 250 ευρώ, γιατί πως να το κάνουμε έχουμε και ανάγκες, και που λέει εγώ δεν ξέρω τι μου λες, εγώ καλά τα έκανα, και δε δίνω τίποτα, τον κώλο σου να χτυπάς κάτω.

Οπότε ανατρέχεις στους νόμους του κράτους, και στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Μικρή παρένθεση εδώ για να ανατρέξω σε μια τρίτη καριόλα (τη συμβολαιογράφο) που ενώ της είπα ότι θέλω το έγγραφο που αναφέρει τι ποσοστά στη θέρμανση πληρώνει το κάθε διαμέρισμα, αυτή μου είπε "τον κανονισμό θες, αυτό τα λέει" κι έτσι την πληρώσαμε €160 για να βγάλει 10 φωτοτυπίες και πήραμε τ'αρχίδια μας, γιατί (σελ.38) "η αναλογία κάθε ιδιοκτήτη στην κεντρική θέρμανση είναι στον πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης του μηχανολόγου που βρίσκεται στο φάκελλο της οικοδομικής άδειας της πολυκατοικίας" και παρ' όλο που "αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος κανονισμού", ΔΕΝ είναι μέσα. Άρα,
Τέλος πάντων.

Πήραμε τον κανονισμό στα χέρια μας, googlάραμε και τους σχετικούς νόμους, κι είμαστε έτοιμοι για διάβασμα.

Πηδάω κατευθείαν στα συμπεράσματα:
Τα έξοδα χωρίζονται όλα εξίσου και ο κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να πληρώνει τα κοινόχρηστα του διαμερίσματός του ανεξάρτητα αν μένει ή όχι.

Ωραία ωραία, και με την πρώτη καριόλα τι γίνεται;;;

Αααα, δεν είναι τίποτα, άρθρο 17, Ευθύνη σε περίπτωση παράβασης των όρων του κανονισμού:
Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι ο διαχειριστής "δικαιούται για κάθε παράβαση να ζητάει με ασφαλιστικά μέτρα για διατάραξη και με αίτημα να διατυπωθεί στην απόφαση απειλή χρηματικής ποινής για την αποτροπή επανάληψης της διαταραχής, καθώς επίσης και να εισπράξει από τον παραβάτη ακόμα και με εκτέλεση του παρόντος ποσό ίσο προς το διπλάσιο της αναλογίας του στις δαπάνες των κοινοχρήστων το οποίο ποσό θα κατατεθεί στο κονδύλιο του αποθεματικού ως ποινική ρήτρα".

Ξεπερνάμε για λίγο ότι τα παραπάνω, μοιάζουν πολύ λίγο με Ελληνικά, και είναι λίγο ασύντακτα και ψιλοακαταλαβίστικα, και σε κάνουν να συμπεραίνεις ότι οι συμβολαιογράφοι είναι ανεγκέφαλοι και τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη τσάμπα, και πάμε να δούμε τι εννοεί.

Εν ολίγοις, λέει να πάμε στην καριόλα και να πούμε:
Μωρή! Σούφρωσες 250 ευρώπουλα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κι ένα παιδί του δημοτικού κάνοντας τις πράξεις, και βάσει του κανονισμού και του νόμου, πρέπει να τα φέρεις πίσω. Σε αντίθετη περίπτωση, τον άλλο μήνα θα σου ζητήσουμε να καταβάλεις το διπλάσιο των κοινοχρήστων σου ως πρόστιμο, και αν δε συμμορφωθείς και σε αυτό, θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον σου για να τα δώσεις.

Ξέρεις τι θα πει;

Κλάστε μου τ'αρχίδια. Γιατί; Γιατί μπορεί! Γιατί είναι ένας κωλόκαφρος του κερατά που δε χαμπαριάζει και φέρνει τους πιο πολιτισμένους που έχουν εγκέφαλο στη θέση να κάτσουν απλώς και να το φάνε. Γιατί ξέρει ότι θα διστάσω να της χώσω ένα κατσαβίδι στην κοιλιά την επόμενη φορά που θα τη δώ...

Πολύ απλά γιατί ούτε πρόστιμο μπορείς να την αναγκάσεις να πληρώσει, ούτε καν αυτά που χρωστάει από τη στιγμή που λέει εγώ δεν δίνω τίποτα, κι αν τολμήσεις και να κινηθείς δικαστικά, θα φάς 7 χρόνια και το 10πλάσιο ποσό από αυτό που πας να πάρεις. Άρα, τον πούλο. Κάθεσαι και τον πίνεις. Το μόνο στο οποίο μπορείς να στηριχθείς (αλλά εκεί έχεις χάσει εξ΄ορισμού) είναι το φιλότιμο του άλλου, το οποίο όμως απουσιάζει γιατί ο κωλόγυφτος κοιτάει την πάρτη του.

Συμπέρασμα: οι νόμοι του κράτους και ο κανονισμός της πολυκατοικίας ισχύουν αν είσαι διατεθημένος να τους ακολουθήσεις.

Συμπέρασμα 2: οι συνετοί της υπόθεσης, πρέπει να αποδεχτούν όχι μόνο ότι είναι από κάτω, αλλά πρέπει να παίρνουν και πίπα στους τραμπούκους, μόνο και μόνο για να τα έχουν καλά μαζί τους, μπας και συμβιβαστούν πιο εύκολα σε επόμενη περίπτωση, απλώς για να κάνουν αυτό που είναι σωστό.

Κακομοίρη ανθρωπάκο! Το έκανες πάλι το θαύμα σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου