Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"Καλό χειμώνα" και @@

1 Σεπτέμβρη σήμερα.

Καλό μήνα. Και καλό χειμώνα.

WTF??? Καλό χειμώνα; Ποιός μαλάκας το ξεκίνησε αυτό;

Συνήθως το ακούω αυτό πρώτη φορά κάπου μέσα στον Αύγουστο, λέω αφηρημένα "μπήκε ο Χειμώνας" και κοιτάω ασυναίσθητα έξω από παράθυρο περιμένοντας να δω αυτό


Αντί γι' αυτό όμως, διαπιστώνω ότι εγώ είμαι κάπως έτσι


και έξω είναι κάπως έτσι


με το θερμόμετρο ακόμα στους 30φεύγα βαθμούς.

Ηλίθιε μπετόβλακα, μάθε ότι δε λέμε ποτέ "καλό χειμώνα" επειδή τελείωσες τις διακοπές σου και θα κάνεις 350 μέρες να βγάλεις το άδειο κεφάλι σου από τα σκατά, διότι πολύ απλά, ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ.

Άλλαξε ο μήνας, καλό μήνα, άλλαξε ακόμη και η εποχή, μπήκε το Φθινόπωρο. Έτσι, μπορείς να πεις, .... κάτσε να δεις... "καλό Φθινόπωρο".
Επίσης Σεπτέμβρη αρχίζει και η νέα σαιζόν για πολλά πράγματα. Μπορείς να πεις "καλή σαιζόν".
Επίσης για τα παιδιά, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Μπορείς να πεις "καλή σχολική χρονιά". Για τους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος. Μπορείς να πεις "καλό ακαδημαϊκό έτος"¨.

Αλλά ΟΧΙ! Δεν μπορείς να πεις "καλό χειμώνα" γιατί, ξαναλέω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ. Ακόμα πάμε για μπάνιο. Ακόμα μαυρίζουμε. Ακόμη κι αν αυτό είναι τα απογεύματα μετά τη δουλειά.

Καταλαβαίνω ότι έχουν σπάσει λίγο τ'@@ σου και έχεις ξενερώσει με το ότι γύρισες στη ρουτίνα, κι έχεις την τάση να μας περάσεις την κακή σου διάθεση, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να σπας και τα δικά μας @@. Διάλεξε λοιπόν μία από τις φράσεις που αρμόζουν στην εποχή, και κράτα το "καλό χειμώνα" για 3 μήνες αργότερα.

Αλλιώς, 1η Δεκεμβρίου, εγώ θα σου ευχηθώ "καλή Άνοιξη" κι εσύ θα με κοιτάς σαν εξωγήινος.

Βλάκα!

Καλό Φθινόπωρο λοιπόν!

1 σχόλιο: