Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Vodafone: Εσύ κλείσε!

Οι περισσότερες διαφημίσεις που κυκλοφορούν είναι για τον πούτσο και κατά βάση υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Το ξέρουμε. Δεν πρωτοπορεί σε αυτό η Vodafone. Αναρωτιέμαι βέβαια λίγο για το πόσο ανεγκέφαλοι είναι στο Marketing που αφήνουν να βγαίνουν τέτοιου είδους διαφημίσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι στην πρόσφατη διαφήμιση με τη μαλακία για την ενημέρωση στο 80% του προγράμματός σου:



Ο λόγος που πιάνω αυτή είναι γιατί θα εκνευριστώ πολύ περισσότερο αν πιάσω αυτή:



Η συγκεκριμένη λοιπόν διαφήμιση με το 80% λέει ότι όταν φτάσεις στο 80% της κάλυψης του προγράμματός σου, θα ειδοποιηθείς ώστε να ξέρεις που είσαι και να κανονίσεις να μην το ξεπεράσεις κι έτσι σου κάνουν τεράστια χάρη μια και αυτοί βρε, για σένα το κάνουν... για να ωφεληθείς εσύ.

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στον ηλίθιο και την ηλίθια που για μερικά εικοσιτετράωρα έχουν ανοιχτό το τηλέφωνο και λένε "εσύ κλείσε" κι "εσύ κλείσε" και παπάρια στον κουβά.

Είναι όμως εφικτό αυτό; Για να δούμε. Από το site της Vodafone, στη σελίδα των συμβολαίων, πάμε τέεεεεεερμα τέρμα κάτω και διαλέγουμε το ακριβότερο, πολύ απλά γιατί τα φθηνότερα δεν έχουν καμία ελπίδα.

Λέει λοιπόν το ακριβότερο πρόγραμμα ότι έχεις 1200 λεπτά ομιλίας προς άλλα δίκτυα (δηλαδή 20 ώρες το μήνα) και απεριόριστα προς Vodafone και σταθερά.

Παύση εδώ: Οι τύποι είναι τόσο καραγκιόζηδες που βαφτίζουν τα 1500 λεπτά ως "απεριόριστα". Στην πραγματικότητα μετά τα 1500 λεπτά σου χώνουν νέες χρεώσεις βάσει του τιμολογίου τους.

Έτσι λοιπόν, αν υποθέσουμε καλόπιστα ότι ο ηλίθιος και η ηλίθια έχουν και οι δύο Vodafone, και έχουν επιλέξει το ακριβότερο δυνατό συμβόλαιο, μπορούν να μιλήσουν 1500 χωρίς να χρεωθούν κάτι επιπλέον από τα €175 (τσάμπα) του παγίου. Άρα στο 80%, δηλαδή στα 1200 λεπτά, δηλαδή στις 20 ώρες θα ειδοποιηθούν για την κάλυψη του προγράμματός τους. Δηλαδή:

"Συγχαρητήρια μαλάκες. Πριν καν κλείσει το πρώτο εικοσιτετράωρο του μήνα για τον οποίο έχετε πληρώσει το ακριβότερο πάγιο που σας δίνει η Vodafone, έχετε σχεδόν ξοδέψει όλο σας το χρόνο ομιλίας. Καλό υπόλοιπο μήνα!"

Μπετόβλακες.

5 σχόλια:

  1. ...κι εμείς που καλέσατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσεξε γιατί θα σου χτυπήσει την πόρτα η Vodafone να σου ζητήσει τα ρέστα για τα ψέμματα που λες... Ο κύριος υπουργός είπε ΤΕΡΜΑ στην ανωνυμία των blogs! LOL
    Όσο για το θέμα όλες τα ίδια κάνουν. 1500 λεπτά λέει και η COSMOTE και το βαφτίζει απεριόριστο όπως και τα 1500 μηνύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η νέα έννοια του απεριόριστου έχει όριο. Έτσι είναι όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα! Την περιμένω. :)
    Μόνο που επειδή όλες οι πληροφορίες είναι από τη διαφήμιση ή την ιστοσελίδα της Vodafone, το πολύ πολύ να αποδείξει ότι η ίδια λέει ψέματα.
    Όπως και να χει, η διαφήμιση (καλά, όχι μόνο αυτή, και πολλές άλλες) είναι παραπλανητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή