Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καλή γενοκτονία και φέτος!

Μπήκε πάλι η μεγάλη εβδομάδα. Αφήνοντας στην άκρη τους χριστιανούς που τηρούν όλες τις παραδόσεις και που μέσα στο μυαλό τους η νηστεία έχει πολύ σαφή έννοια και τηρείται καθ' όλη τη διάρκεια της σαρακοστής, μένουμε με την πλειοψηφία των ανθρώπων που κινείται γύρω μας.

Αυτοί έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, λίγο πιο ασαφή, σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν τη μεγάλη εβδομάδα. Π.χ. να μην ξεχάσω να πάω στην εκκλησία κάποιες μέρες, τα ευαγγέλια, βόλτα με τον επιτάφιο, να μην ξεχάσω να ξεσκιστώ στο φαγητό την Κυριακή του Πάσχα (κάποιοι το ξεκινάνε από μεγάλη Παρασκευή γιατί έτσι μάθανε από τον πεινάλα τον πατέρα τους που δεν κρατιόταν μία μέρα ακόμα), να τσουγκρίζω ότι αυγό βρω με όποιον βρω και να καταλήξουμε με 400 αφάγωτα σπασμένα αυγά που θα πετάξουμε τελικά, τη στιγμή μέχρι να γράψω τη φράση από το "400" μέχρι και την τελεία που θα βάλω, έχουν πεθάνει 25 άτομα από πείνα. (<-- εδώ ήταν η τελεία)

Α, και για να μη νιώθω τύψεις γιατί πάλι ξέχασα κι έφαγα πιτόγυρο μεγάλη Πέμπτη, και για να μη φωνάζει η μάνα μου, το μεγάλο Σάββατο, ούτε λάδι! 40 μέρες με φασόλια θα τη βγάζεις. Αλάδωτα!



Την πρώτη κατηγορία πρέπει να πω ότι τη σέβομαι περισσότερο από τη δεύτερη που νομίζει ότι έτσι και δεν φάει κρέας λίγες μέρες έκανε το χρέος της, και μόλις ψοφήσει θα πάει στον παράδεισο. Αντίθετα, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, η νηστεία έχει να κάνει με τη στέρηση κάθε υλικής ή μη απόλαυσης. Μπορεί πριν 2 χιλιάδες χρόνια η νηστεία να μεταφραζόταν αλλιώς, αλλά σήμερα, η πληθώρα παροχών που μας πετάει στα μούτρα η καταναλωτική κοινωνία δίνει νέα έννοια στη νηστεία.

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις νηστεία, ξεκίνα όλο το 40ήμερο κι όχι όποτε σε βολεύει, και ξεκίνα να κόβεις. Εκτός από το κρέας, κόψε τον υπολογιστή, τα παιχνίδια που παίζεις εκεί, το facebook, το twitter, τις βόλτες που κάνεις με τη γκόμενα, τα μπυρόνια που πίνεις κάθε βράδυ, το γαμήσι, τη μαλακία που έτσι κι αλλιώς δεν έπρεπε να παίζεις κοτζάμ μαντράχαλος, τα μπουζούκια, το μασάζ και το σπα που πας κάθε Παρασκευή, παράτα το iphone, το ipad, το ipod, το i-στο διάολο, το internet, τις τσόντες, το σινεμά, και γενικά κάθε τι που σου προσφέρει ευχαρίστηση, μπας και αποκτήσει νόημα όλο αυτό που προσπαθείς να κάνεις.

Βέβαια αυτό ενέχει τον κίνδυνο να κάτσεις μέσα στο σπίτι πάνω από 1 λεπτό μόνος με τον εαυτό σου και να τρομάξεις από το πόσο μακριά του είσαι. Δεν θα μπορείς να μείνεις μαζί του γιατί δεν τον ξέρεις και σου είναι δύσκολο να τον γνωρίσεις γιατί δεν έχεις κάτι να του πεις. Είναι εύκολο να είστε δίπλα όταν κοιτάτε και οι δύο το facebook χωρίς να μιλάτε. Τώρα τι θα κάνεις; Καλή τύχη.

Όσο πια για την κατάνυξη που νιώθουν όλα τα πλάσματα του κόσμου, ας ρωτήσουμε αυτά τι πιστεύουν:


Έτσι λοιπόν το Πάσχα, μεταξύ άλλων, σημαίνει τη γενοκτονία των αρνιών, την ευημερία των κτηνοτρόφων και των οινοπαραγωγών και την αύξηση των ταμείων της εκκλησίας, αφήνοντας ως μόνη ηθική ικανοποίηση στα αφελή τετράποδα τη βαρυστομαχιά όσων τολμήσουν να μεταβούν απότομα από τα ραπανάκια στη σούπα με εντόσθια αρνιών κατά τις 2 η ώρα τη νύχτα.

Για να ξεκαθαρίσουμε, εγώ ο εξυπνάκιας, όχι δεν κάνω νηστεία, κι όχι δεν τρώω σούπα με εντόσθια. Εναρμονίζομαι όσο καλύτερα γίνεται στο περιβάλλον μου κάνοντας τις επιλογές μου.

Άντε και του χρόνου.

Ευλόγησον!



1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Τόσο σύμφωνο που είχα σκοπό να γράψω κάτι αντίστοιχο πριν το διαβάσω και το ματαίωσα μη λέμε τα ίδια. Νηστεία με ένα βουνό γαρίδες δεν κάνεις. Η νηστεία είναι στέρηση και για τον καθένα είναι διαφορετική. Αν δε σου αρέσει το κρέας και δεν το τρως γενικά δε σημαίνει ότι νηστεύεις. Αυτα με τους θρησκόληπτους απαίδευτους που δεν μπορούν να μη βάλουν ούτε γάλα στο φραπεδάκι τους για μια εβδομάδα και λένε "νηστεύω γενικά αλλά όχι το γάλα στον καφε!!!" Ασχετο. Κι εγώ τη μεγάλη εβδομάδα νηστεύω την παπάγια. Μεγάλη θυσία. Επίσης νηστεύω τους μαλάκες. Όλο το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή