Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Με 'γεια η νέα κυβέρνηση

Ωραία.

Πάαααει ο Παπανδρέου. Τώρα έχουμε ένα νέο, δυναμικό και ευέλικτο σχήμα το οποίο είναι έτοιμο να παλέψει για τα συμφέροντά μας.

Όμως ας δούμε, όχι ιδιαίτερα διερευνητικά, ούτε σε μεγάλο βάθος, αλλά μάλλον επιφανειακά, τι έχει συμβεί με την κυβέρνηση Παπαδήμου τις πρώτες ημέρες ύπαρξής της. Δεν μπορεί, τα σημάδια πρέπει να βρίσκονται εκεί, στον αέρα, και ακόμα και κάποιος άσχετος θα μπορεί να βγάλει το συμπέρασμά του.

1. Το ευέλικτο και δυναμικό σχήμα που μας κυβερνάει αποτελείται από 48 άτομα, σε αντίθεση με την αντίστοιχη της Ιταλίας που έχει 8.

2. Επίσης, δεν έκαναν 1 βδομάδα παίζοντας την κολοκυθιά για το ποιος θα βγει.

3. Δεν θα κάνουμε τελικά εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, μια και όχι μόνο είχε πει από πριν ο παλίκαρος ότι θέλει να κάτσει παραπάνω αν το απαιτήσει, αλλά και πως θα γίνει προγραμματισμός μίας κυβέρνησης με 2 μόνο μήνες ζωής μέσα στο 2012;

4. Οι δανειστές μας γουστάρουν πάρα πολύ το νέο μας πρωθυπουργό. Ύποπτο;

5. Όπως και πριν, συνεχίζουν να απαιτούνται εγγυήσεις για να πάρουμε την 6η δόση, δάνειο το οποίο διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και τους δίνει επίσημα το δικαίωμα να μας πάρουν και το βρακί που φοράμε.

6. Ο Παπαδήμος θέτει προτεραιότητα να πάρουμε την 6η δόση, να συνεχίσουμε δηλαδή κανονικά το πρόγραμμα που είχε και η προηγούμενη κυβέρνηση, απλώς με ένα άλλο πρόσωπο στο τιμόνι που συγκεντρώνει λιγότερες αντιδράσεις. Έναν Έλληνα, που απλώς δεν είναι με το μέρος των Ελλήνων.

7. Ο Άδωνις, άλλαξε τις πινακίδες στο υπουργείο ναυτιλίας. Ωραία.

8. Κάποιοι πολιτικοί ήδη άρχισαν τις περιοδείες, καλού κακού, σου λέει, όποτε και να γίνουν εκλογές, ας έχω ένα προβάδισμα. Δε φοβούνται μη φάνε κάνα ξύλο;

9. Ο Καμμένος δε στηρίζει την κυβέρνηση, αυτομάτως διαγράφεται από την Κ.Ο. (πρωτότυπο) κι εμείς τον κάνουμε ήρωα επειδή λέει το αυτονόητο.

10. Όπως και πριν, ετοιμάζονται νέα εισπρακτικά μέτρα.

11. Ο κόσμος καίγεται, και τα παιχνίδια στο ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία, καλά κρατούν.

12. Όπως πριν, οι βουλευτές συνεχίζουν να παίρνουν αυτά που παίρνουν. Καμία διάθεση να δοθεί το παράδειγμα.

13. Όπως και πριν, παρ' όλο το τσιμπούκι που τρώμε, το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, αφού σκοπός είναι να υπογράφουμε νέα επικίνδυνα δάνεια για να πληρώνουμε τα παλιά.

14. ΔΝΤ μέχρι το 2021 και βλέπουμε.

15. Όπως και πριν, συνεχίζουν να εκβιάζουν με την αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων για να τους κάτσουμε.

Κάποιος εξωτερικός παρατηρητής, είναι να μη θεωρήσει ότι είμαστε "ό,τι να 'ναι";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου