Λοιπόν, η απόφαση βγήκε καταδικαστική για τον Ψωμιάδη, το μάθαμε. Η υπόθεση για την οποία τελικά αποφασίστηκε ότι έφταιγε ήταν όταν ήταν Νομάρχης που μείωσε παράνομα πρόστιμο σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα.
Λέει λοιπόν:
«Κινδυνεύω να χάσω τη θέση μου για 1.000 ευρώ όταν οι ένοχοι της Siemens, των υποβρυχίων και των ομολόγων που κατασπατάλησαν και καταχράστηκαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κυκλοφορούν ελεύθεροι, αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να με φιμώσουν κάνουν λάθος, ο Χριστός σταυρωμένος ανέστη, εμείς που είμαστε ζωντανοί δεν θα αναστηθούμε;»
Για να θυμηθούμε τι παίχτηκε, ως νομάρχης Θεσσαλονίκης ο Π. Ψωμιάδης αποφάσισε, στις αρχές του 2005, τη μείωση των προστίμων που είχε επιβάλει η προηγούμενη διοίκηση στη Νομαρχία από 89 σε 5 χιλιάδες ευρώ. Άρα για ποια 1.000 ευρώ μιλάμε; 84 τα βγάζω εγώ τα χιλιάρικα.
Τώρα αυτό που λέει για τα άλλα λαμόγια, σαφώς και δεν έχει άδικο, αλλά πως μπορεί να υπονοεί ότι πρώτα πρέπει να φάμε αυτούς και μετά αυτόν;
Και συνεχίζει: «Η Παναγία θα με δικαιώσει». Σκοπεύει δηλαδή να πολιτευτεί και μετά θάνατον; Θου κύριε...
Τι άλλο πετυχημένο είπε;
Α, ναι, εννοείται ότι τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση το πόσο μεγάλο σεβασμό τρέφει για τη δικαιοσύνη, αλλά οι προθέσεις του να προσφύγει στον Άριο Πάγο μόλις η απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης καθαρογραφεί (σε 7-8 χρόνια δηλαδή) τι ακριβώς να καταλάβω ότι υποδηλώνουν; Ότι θέλει να αγνοήσει την απόφαση; Ότι διαφωνεί; Φίλε; Αν συμφωνείς και σέβεσαι την απόφαση, κάτσε και φάτο!
Άλλο φοβερό επιχείρημα: το πρόστιμο το μείωσε έπειτα από συμβουλή της νομικής υπηρεσίας του δήμου και καθώς ο καταδικασμένος επαγγελματίας πέθαινε. Δηλαδή όταν δεν πέθαινε και όταν νόθευε συστηματικά (όχι μία φορά βρε παιδί μου, τώρα που το βρήκαμε, στη μία θα μείνουμε;) τα καύσιμα κλέβοντας τα λεφτά μου και τα λεφτά σου ήταν καλά;
Δηλαδή, μου ανοίγει το τυπάς το σπίτι, τον πετυχαίνω στην πόρτα με τα χρυσαφικά, αλλά επειδή μου κλαίγεται ότι τα έχει ανάγκη, εγώ λέω, άντε βρε κομμάτια να γίνει, χαλάλι σου, άντε στο καλό...
...
ναι, ναι, λογικό μου ακούγεται... ΔΕΝ.
Άλλο: "Ο κ. Ψωμιάδης διέψευσε πως είναι έκπτωτος και σε αργία". Δηλαδή για να καταλάβω: Κύριε δικάστηκες για ένα αδίκημα, καταδικάστηκες, άρα φεύγεις από τη θέση σου.
"_όχι, όχι, δε φεύγω"
μαααα, δεν γίνεται να παραμείνεις μετά από αυτό που έκανες, είπαμε καταδικάστηκες.
"_πριτς! δεν πάω πουθενά..."
Και το τελειότερο όλων: "η πλευρά Ψωμιάδη υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης".
Κάτσε λίγο όμως να το καταλάβουμε αυτό. Να πιάσουμε ρε παιδί μου τι σημαίνει. Έτοιμοι; Λέμε λοιπόν το εξής:
Εγώ δουλεύω ταμείο σε μια επιχείρηση. Και κλέβω. Βουτάω λεφτά από το ταμείο γιατί πως να το κάνουμε, έχω ανάγκες.
Φεύγω από αυτή τη δουλειά, πάω σε άλλη. Και είμαι πάλι ταμείο. Και διαπιστώνεται με αποφασισμένη την ενοχή μου ότι όταν ήμουν στην άλλη επιχείρηση έκλεβα το ταμείο. Το μαθαίνει το αφεντικό και μου λέει "φιλαράκο, απολύεσαι".
Εγώ λοιπόν του λέω "όοοοοχι δεν απολύομαι (έλα μου;), διότι το κλέψιμο στο ταμείο δεν το έκανα τώρα που είμαι σε αυτή τη θέση, το έκανα στην προηγούμενη δουλειά μου".
Έλα ρε φιλαράκο, δεν το έλεγες τόση ώρα; Άμα είναι έτσι, ησυχάζω. Όλα καλά! Σε εμπιστεύομαι όπως πρώτα!
Δεν πειράζει κύριε που δεν την πληρώνουν πρώτοι αυτοί της Siemens, των υποβρυχίων, των ομολόγων... Ας αρχίσουμε από κάπου. Κι έπειτα τι ακριβώς σημαίνει να την "πληρώσεις"; Μήπως θα πας φυλακή; Μήπως θα πληρώσεις τα χρήματα με τα οποία ζημίωσες το δημόσιο; Μήπως θα πληρώσεις κάποιο πρόστιμο για την παράβαση καθήκοντος στην οποία υπέπεσες;
Δε Νομίζω Τάκη...
Σημείωση: Πέραν του κλίματος του συγκεκριμένου άρθρου, υπάρχει εδώ μία άλλη, πολύ καλή άποψη για την ίδια περίπτωση:
http://massmedia-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
"Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τηρείται απ' όλους. Σωστά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, η ανεκτική κατανόηση και η μεγαλοψυχία, μπορεί να είναι πιο δίκαιη από την ψυχρή – αυτοματοποιημένη κατάκριση και τιμωρία. Ειδικά όταν ο άνθρωπος που κατηγορείται βαρύνεται με δυσανάλογα μικρό παράπτωμα, σε σχέση με τα μεγάλα κι ατιμώρητα σκάνδαλα της χώρας."
Σημείωση: Πέραν του κλίματος του συγκεκριμένου άρθρου, υπάρχει εδώ μία άλλη, πολύ καλή άποψη για την ίδια περίπτωση:
http://massmedia-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
"Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τηρείται απ' όλους. Σωστά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, η ανεκτική κατανόηση και η μεγαλοψυχία, μπορεί να είναι πιο δίκαιη από την ψυχρή – αυτοματοποιημένη κατάκριση και τιμωρία. Ειδικά όταν ο άνθρωπος που κατηγορείται βαρύνεται με δυσανάλογα μικρό παράπτωμα, σε σχέση με τα μεγάλα κι ατιμώρητα σκάνδαλα της χώρας."
" μαααα, δεν γίνεται να παραμείνεις μετά από αυτό που έκανες, είπαμε καταδικάστηκες.
ΑπάντησηΔιαγραφή"_πριτς! δεν πάω πουθενά..." "
gamhses ksexilomenous patous pali!exyses se mounia kai ta gastroses!olo to arthro apisteyto!Veltionesai!aporw mono pos den evales thn photo tou mpetovlaka pou kanei ton Zoro
εεε, με μια πρώτη ματιά ήταν... δεν έψαξα παραπάνω... σωστός πάντως.
ΑπάντησηΔιαγραφήBlogger, μου αρέσουν οι "αμερόληπτες" πηγές που παραπέμπεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχα... σύμφωνοι φίλε. Όμως πήρα απλώς τα quote των λεγομένων του και όχι και την άποψη του site στο οποίο τα βρήκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε πολλά άλλα site βρήκα πάνω κάτω τα ίδια.
Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο βίτσιο υποστήριξης του συγκεκριμένου site...
:)
ΟΚ! Όπως καταλαβαίνεις, είχα χρέος να επιτεθώ στο ΜΜΕ του Κο...ούζου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ό,τι αφορά τον περιφερειάρχη, η άποψή σου είναι σεβαστή. Όμως, όπως έχω γράψει: "Φαίνεται να έχει χαθεί το μέτρο της δίκαιης αξιολόγησης των καταστάσεων."
Όσο παράξενο κι αν σου φανεί, η επίκληση των μεγάλων - ατιμώρητων σκανδάλων που σχετίζονται με τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, είναι ένα βασικό επιχείρημα για τον τρόπο της άδικης - κατά το δοκούν εφαρμογής ή μη-εφαρμογής του νόμου. Αυτό είναι το πνεύμα των όσων λέει ο Ψωμιάδης. Ο νόμος είναι νόμος, αλλά απ' ό,τι διαπιστώνουμε, αυτό, δεν ισχύει για όλους. Η ελληνική πολιτική πραγματικότητα, δυστυχώς, χαρακτηρίζεται από καιροσκοπισμό - πολιτικές σκοπιμότητες που δεν υπακούουν στους νόμους. Τους νόμους οι πολιτικοί, τους επικαλούνται για να τους χρησιμοποιήσουν, όταν τους βολεύουν στις στενές και ιδιοτελείς κομματικές επιδιώξεις τους. Προκειμένου να πλήξουν ή να εξοντώσουν των πολιτικό αντίπαλό τους. Αυτή τη λογική δεν πρέπει να κάνουμε ότι την αγνοούμε.
Τέλος, των φιλικών παρατηρήσεων, που έγιναν στο πλαίσιο του διαλόγου, για την προσέγγιση της αλήθειας (κατά το δυνατόν).
Keep Blogging!
Έχοντας αφήσει έξω από το άρθρο αυτά που αναφέρεις για χάρη της ευκολότερης χαριτολόγησης, δεν μπορώ να μη συμφωνήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανείς δεν έχει 100% δίκιο και κανείς δεν έχει 100% άδικο.
Ναι, έγινε η μαλακία, ναι πρέπει να υπάρξει "τιμωρία" γιατί εμπλέκεται δημόσιο χρήμα στο βαθμό που εμπλέκεται, αλλά έχει και βάση το ότι αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, και ότι είναι ασύμετρη η προσοχή που τραβάει αυτό σε σχέση με τα άλλα σκάνδαλα.
Καλή συνέχεια και σε σένα.
Συμφωνώ πως μάλλον η κίνηση κατά του Ψωμιάδη έγινε για "εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου" παρά για επιβολή της τάξης και του νόμου (που σιγά μην τους ενδιαφέρει).
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέτω όμως τα εξής ερωτήματα προς σκέψη.
1) Έκανε κάτι παράνομο ή όχι?
2) Κόστισε χρήματα στο κράτος? Άσχετα αν ήταν 50€ ή 50 εκατ.
3) Δικαιούμαι να διαρρήξω το σπίτι κάποιου και να του κλέψω αντικείμενα αξίας έως 990.000€ επειδή "οι άλλοι τρώνε εκατομμύρια"? Πρέπει να αθωωθώ γι'αυτό?
Προσωπικά νοιώθω πολύ ωραία όταν βλέπω πολιτικούς να τρώγονται μεταξύ τους. Ναι, να επιτρέπεται να καταγγέλει ο ένας τον άλλον, μήπως κι αρχίσουν να αλληλοσπαράσσονται, να εκπέσουν και να κάνουν χώρο για καινούριο αίμα στη Βουλή! Να δικάζονται και για μικρά και για μεγάλα αδικήματα, δε με πειράζει. Θέλω αυτός που με κυβερνάει να μην έχει ούτε απλήρωτη κλήση πάρκινγκ ρε παιδί μου! Πώς αλλιώς θα εμπνευστώ κι εγώ να τηρώ τους νόμους? Βλέποντας την ατιμωρησία?