Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πιάσε ένα παγωτό!

Έπιασε καλοκαιράκι, και όσο να 'ναι θα τα τσακίσουμε πάλι τα παγωτά.

Έτσι λοιπόν, όπως φτιάχνει η διάθεση με το άνοιγμα του καιρού, όσο και να προσέχεις αυτά που τρως, έχεις λίγο μέσα σου το ζώο που ξυπνάει στη θέα ενός λαχταριστού παγωτού και που θέλει να ορμήσει και να γίνει έτσι:


Από το αρχαίο παγωτό (φρούτα με πάγο), στην αρχή της μαζικής παραγωγής παγωτού στην Αμερική το 19ο αιώνα (με κύρια εστίαση στη βελτίωση της ποιότητας περισσότερο, παρά στην ποικιλία) και από εκεί στη σημερινή εποχή που λες και υπάρχει ένας συνεχής διαγωνισμός για το πόσες διαφορετικές γεύσεις μπορεί να σκεφτεί κάποιος, ένα είναι σίγουρο. Δεν λείπει ούτε η ποσότητα, ούτε η ποιότητα, ούτε η ποικιλία.

πω πω... έτρωγα λίγο τώρα...

Μ' αυτά και μ' αυτά, αν θέλεις σήμερα παγωτάκι μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από πάρα πολλές γεύσεις (νορμάλ για αρχή) όπως κρέμα βανίλια, στρατσιατέλα, cream and cookies, καϊμάκι, κρέμα παρφέ, σοκολάτα απλή, σοκολάτα παρφέ, φράουλα, καραμέλα, μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα πορτοκάλι, σορμπέ lime, μοχίτο (ήδη έχουμε μπει σε πιο περίεργες γεύσεις), μάνγκο, λεμόνι, βατόμουρο, πεπόνι, γιαούρτι, αγριοκέρασο, nuts 'n' berries, dulce de leche, nocciola crunch, cherry & cocco, cookie crunch, chocolate 'n' brownies, vanilla caramel brownie, cheesecake, toffee 'n' choco, φυστίκι, μπανάνα, μόκα, τιραμισού, μέντα, αμαρέτο, τσιχλόφουσκα, μανταρίνι, πορτοκάλι, ροδάκινο, ανανάς, ακτινίδιο, μούρο, φρούτα δάσους, πράσινο μήλο, mars, snickers, αμαρένα, φερρέρο, Kinder κλπ κλπ... Η λίστα συνεχίζεται επ' άπειρον, ειδικά αν αρχίσουμε αναλυτικά να περνάμε τις κατηγορίες παγωτών (κλασικές γεύσεις, ξηροί καρποί, φρούτα, γλυκά, κλπ).

Ένα πρόβλημα με τα παραπάνω είναι ότι μάλλον ποτέ δεν θα τις φας όλες, καθώς επίσης και το ότι δεν μπορείς να φτιάξεις ένα παγωτό "μία μπάλα απ' όλα".

Επειδή όμως ο άνθρωπος είναι μαλάκας, δεν είπε "ωραία, έκλεισε το κεφάλαιο, είμαστε πλήρεις τώρα, έχουμε φτιάξει όλες τις γεύσεις παγωτού που θα χρειαστούμε ποτέ", αλλά άρχισε πάλι τις μαλακίες.

Έτσι έφτιαξε παγωτό με τις εξής γεύσεις:

παγωτό μαριχουάνα (στριφτό άραγε;)
παγωτό ψάρι (για χόμπι μάλλον, ελπίζω τουλάχιστον να μη χρειαστεί να το καθαρίσεις)
παγωτό χέλι (αυτό μπορεί εύκολα να σου γλυστρήσει από τα χέρια)
παγωτό σκόρδο (το βάζεις στο τραπέζι και με το φαγητό αν σου τελειώσει το τζατζίκι)
παγωτό σπανάκι (copyright by Ποπάϋ)
παγωτό μελιτζάνα (αν βάλεις και μπεσαμέλ γίνεται παγωτό παπουτσάκια)
παγωτό βιάγκρα (για τις δύσκολες στιγμές και όχι μόνο λόγω ζέστης)
παγωτό χταπόδι
παγωτό καλαμάρι (με λιωμένα καλαμάρια, γάλα και μελάνι)
παγωτό γλώσσα βοδινή (έχει και σάλια μέσα)
παγωτό καβούρι (συνοδεύεται με καλαμαράκια τηγανιτά, γαύρο μαρινάτο και παγωμένη μπυρίτσα)
παγωτό καλαμπόκι
παγωτό ρύζι
παγωτό γαρίδα (όμοια με το παγωτό καβούρι)
παγωτό noodles (τρώγεται με ξυλάκια)
παγωτό φτερούγες κοτόπουλου
παγωτό κάκτος (ενδέχεται να περιέχει μέσα αγκάθια)
παγωτό ωμού αλογίσιου κρέατος (;;;)
παγωτό κατσίκας
παγωτό φάλαινας
παγωτό μητρικού γάλακτος (βάζεις μια γκόμενα στην κατάψυξη για 3 μέρες και μετά τη βυζαίνεις)
παγωτό φτερό καρχαρία
παγωτό στρείδια
παγωτό φύκια (γιατί και σκέτα είναι πολύ ωραία και είπαμε να τα κάνουμε και παγωτό)
παγωτό θαλασσινό νερό (μετά διψάς περισσότερο και τρώς κι άλλο)
παγωτό μπύρα
παγωτό μαύρη μπύρα
παγωτό λικέρ πατάτας
παγωτό κόκκινο κρασί
παγωτό τουλίπα (έλα μου;)
παγωτό φίδι
παγωτό ινδικό κάρυ (συνοδεύεται με ρύζι)
παγωτό μαργαριτάρι (τι διάολο; το λιώνουνε μέσα;)
παγωτό κάρβουνο (ιδανικό για ανθρακωρύχους)
παγωτό καυτερή πιπεριά
παγωτό φυσικό αλάτι
παγωτό μελάνι σουπιάς
παγωτό ντομάτα (κάνει και για σάλτσα στα μακαρόνια)
παγωτό πατάτα
παγωτό τυρί
παγωτό σπαγγέτι μπολονέζ
παγωτό κρεμμύδι
παγωτό ροκφόρ
παγωτό μπέικον
(βάσει των τελευταίων, λείπει παγωτό μπριζόλα στα κάρβουνα και παγωτό κατσικάκι λεμονάτο)
παγωτό σοκολάτα-σκόρδο (αυτός ο συνδυασμός έλλειπε από τη ζωή μας)
παγωτό αστακός
παγωτό μουστάρδα
παγωτό φάβα

Άντε βρε! Διαλέχτε και πάρτε!

Καλή όρεξη.

1 σχόλιο: