Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πόσο θα στηθούμε για την 6η δόση

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι από το capital.gr σήμερα.

Η βασική ιδέα είναι η περιγραφή του σε τι επιπλέον πρέπει να συμφωνήσει η Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση.

Δεν θα πάμε στον εκβιασμό "εκλογές θα κάνετε μόνο όταν τελειώσουμε με το να σας πιάσουμε από τ'@@" ή "έτσι και πάτε τώρα σε εκλογές, δεν έχει 6η δόση".

Επίσης δεν θα πάμε στο ότι ζητούν κάποιες χώρες την υπογραφή όλων των πολιτικών αρχηγών, οπότε όποιος και να βγει στις εκλογές, δεν θα έχει καμία σημασία, αφού εκ των προτέρων θα έχει συμφωνήσει με την υπογραφή του σε ό,τι του πουν.

Το άρθρο λοιπόν (εδώ ολόκληρο http://www.capital.gr/News.asp?id=1323327) αναφέρει τα εξής πραγματάκια:


1. Νομοθετική παρέμβαση που καθιστά το τέλος στα ακίνητα μόνιμο μέτρο.
Αυτό σημαίνει ότι αυτός που χώθηκε στα σκατά είτε για να χτίσει σπίτι, παλιότερα, είτε δανειζόμενος σήμερα, ώστε να έχει ένα δικό του κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, θα πληρώνει επιπλέον για μια ζωή. Κάτι σαν το "αν χτυπήσεις, θα σε δείρω" που μας λέγανε μικροί. Ο άλλος πάλι που δεν έχει αναλάβει τέτοιο έξοδο, και πληρώνει ενοίκιο, τίποτα...


2. Ενέργειες για να τεθεί σε ισχύ η εργασιακή εφεδρεία.
Δηλαδή, "μη φοβάσαι, απλώς για να μειώσουμε λίγο τα έξοδα είναι, τώρα που δεν χρειαζόμαστε τόσο κόσμο, μετά θα γυρίσεις κανονικά", και μετά "άντε τζάσε τώρα, τον πούλο, αλλιώς κάτσε ημι-απασχόληση να μεταφέρεις σκατά με 200 ευρώ το μήνα". Εμείς πάντως σου δίνουμε επιλογή.


3. Έκδοση των αποφάσεων και παρεμβάσεις για το λουκέτο - συγχώνευση - συρρίκνωση των μεγάλων ΔΕΚΟ και φορέων που περιλάμβανε το νομοσχέδιο του καλοκαιριού (μεταξύ αυτών ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΡΤ κλπ) και των υπόλοιπων μικρότερων φορέων.
Δηλαδή, "δεν θα γίνει τίποτα και οι καλοθρεμμένοι δημόσιοι που μας ψήφισαν, θα συνεχίσουν να τρώνε, αντίθετα τους μικρούς που παίρνουν το μισθουλάκο τους, θα τους πηδήξουμε όσο πάει".


4. Μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όλων των αποκρατικοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για φέτος και για το 2012. Μεταξύ αυτών η μεταβίβαση των μετοχών των τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική. Πειραιώς), των ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακών λιμένων, των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ. ΕΛΤΑ, των περιφερειακών αεροδρομίων, του σταθμού αποθήκευσης φυσικού αερίου Ν Καβάλας, των αυτοκινητοδρόμων, της Εγνατίας Οδού και κρατικών κτηρίων. Θα πρέπει επίσης να  τοποθετηθούν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων σε συγκεκριμένες  εταιρείες.
Δηλαδή, θα ξεπουλήσουμε όσο όσο, στα ξένα συμφέροντα που μας έχουν υποδείξει, τις τράπεζες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα φώτα, τα νερά, και γενικά όλη την αξιοποιήσιμη δημόσια περιουσία, ώστε ότι περιθώριο ανάπτυξης και κέρδους να πάει σε αυτούς στους οποίους πλέον θα ανήκουμε.


5. Νέα λίστα φαρμάκων.
Δηλαδή, όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και που κάνουν το 90% του τζίρου, τα βγάζουμε από την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων. Να τα αγοράσετε μόνοι σας πούστηδες. Οι εισφορές, βέβαια, εισφορές! Κανονικά! Στα εγκεκριμένα φάρμακα παραμένει το εμβόλιο χολέρας, και προστίθενται η αλοιφή για εξανθήματα από την κατσαρίδα των Άνδεων, το σιροπάκι (τι θυμήθηκα τώρα) για την επίθεση από γύπα, και το υπόθετο για τη διπλή καμπούρα (για τη μονή, πάλι μόνοι σας το πληρώνετε).


6. Μείωση του αριθμού των δικαιούχων αναπηρικής σύνταξης.
Προσοχή! Αυτό δε σημαίνει ότι θα βρούμε ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τη σύνταξη χωρίς να τη δικαιούνται. Σου λέει, εγώ θα πληρώνω τόσες συντάξεις. Δηλαδή πρέπει να κόψω π.χ. 20.000. Ε, βρίσκω τους πρώτους 20.000, και είτε τη δικαιούνται είτε όχι, βρίσκω τρόπο να τους την κόψω.


Κερασάκι: "Η κυβέρνηση πρέπει να υπογράψει και τις νέες δανειακές συμβάσεις και παράλληλα με αυτές το νέο Μνημόνιο που θα έχει μέσα όλα τα παραπάνω αλλά και νέες παρεμβάσεις για το 2015".


Εβίβα.

2 σχόλια:

  1. ασχετο αλλα περασανε πενηντα χρονια για να
    καταλαβω τι εννοουσε η δασκαλα στο δημοτικο οταν ελεγε "Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη τη σύνταξη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή